Националният омбудсман Мая Манолова започва процедура по налагане на наказание

...
Националният омбудсман Мая Манолова започва процедура по налагане на наказание
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова дава на съд кмета на Хитрино

Националният омбудсман Мая Манолова стартира процедура по налагане на наказване пред Районния съд против кмета на община Хитрино, защото не е дал информация и не е направил инспекции по жалбите на хората. Според нея - поради неналичието на бистрота за взетите решения от Обществения съвет и за изхарчените досега пари.

 © Българска телеграфна агенция
Пред Мая Манолова над 100 поданици на селото показаха неодобрение си от разпределението на парите за ремонтните действия след гърмежа в Хитрино. При инспекцията си на място Манолова е открила, че са правени поправки на необитаеми къщи и са надписвани строителни сметки.
Шерафедим Ахмед: Моята къща даже да я съборят три камиона отпадъци няма да излязат, а те са писали три камиона от моята къща.

Николай Цачев: Ако има някакви нарушавания, всеки си носи отговорността, има прокуратура, има разследване, те да потвърдят, а освен на вятъра да се приказва, че тоз вземал, оня вземал.
Според Мая Манолова най-големия проблем е неналичието на бистрота при вземането на решения от локалния публичен съвет. По думите й, тази зима ще има хора, които още веднъж ще живеят във фургони. Не са подготвени четири от домовете, които се строят с петте милиона лв., които отпусна страната.
Мая Манолова, омбудсман: Поисках преди 6 месеца информация по тези случаи, досега няма предоставена такава, тъй че ще се възползвам от опцията, която ми дава закона, за първи път да желая Районният съд да санкции кмета на Хитрино за несъблюдение на законови разпореждания във връзка с обезпечаването на гласност в инспекциите на омбудсмана.
Мая Манолова заяви още, че по дарителската сметка на БЧК остава да се разпределят още 250 000 лв. за потърпевшите от гърмежа на влаковата комбинация на 10 декември 2016 година

От общинската администрация в Хитрино споделиха, че ремонтите по инфраструктурата ще стартират едвам следващата година, тъй като не са завършили тръжните процедури.
 Делото за злополуката в Хитрино с изнесено съвещание в Шуменския областен съд Делото за злополуката в Хитрино с изнесено съвещание в Шуменския областен съд
Делото за злополуката в Хитрино продължи с изнесено съвещание в Шуменския областен съд. Обвиняеми са двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Пет...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР