Националният омбудсман Мая Манолова определи като необосновано увеличението на цените

...
Националният омбудсман Мая Манолова определи като необосновано увеличението на цените
Коментари Харесай

Мая Манолова: Няма основание за по-скъпо парно. КЕВР е основен генератор на инфлацията

Националният омбудсман Мая Манолова дефинира като голословно нарастването на цените на парното, топлата вода и тока. В изявление за Българска национална телевизия тя разяснява, че с регулярното повишаване на комуналните услуги Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) се трансформира в главен генератор на инфлация в страната.

Манолова напомни, че последното нарастване на парното беше през октомври 2018 година, а от този момент цената на природния газ на интернационалните пазари не се е нараснала, тъй че учредения за повишение цената няма.

" Още повече, че КЕВР ще стартира разискване за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на " Булгаргаз " е за понижаване дори на цената на природния газ - с 10 стотинки, само че е действително понижение. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно пояснение. В същото време продължава да понижава количествата създадена и разпределена топлинна сила, не понижават софтуерните загуби, понижават ремонтните действия, покачват се заплатите в сдруженията, а се покачва цената на парното. Нито един от индикаторите, които КЕВР показва, не се усъвършенства ", сподели Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР