Националният омбудсман Мая Манолова обвини днес в Стара Загора в

...
Националният омбудсман Мая Манолова обвини днес в Стара Загора в
Коментари Харесай

Мая Манолова обвини в лъжа здравното министерство

Националният омбудсман Мая Манолова упрекна през днешния ден в Стара Загора в неистина здравното министерство. " Беше дадено до 20 април да бъде подготвен проектозаконът за съсловните организации, а до 10 май - новата методика за установяване на работните заплати на медицинските експерти, само че нищо от това не е направено. От 1 юни заплатите им са увеличени с сред 20 и 50 лв., а се говореше да бъдат преразпределени милиони левове ", посочи Манолова. Тя пристигна в Стара Загора, с цел да поддържа митинга на медицински сестри от Университетската болница, които желаеха по-високо възнаграждение и по-добри условия на труд.

Според Мая Манолова, в здравното министерство не се организират промени, там било проведен безпорядък, в който парите изтичат. Тя изясни обстоятелството, че на митинга в Стара Загора имаше трийсетина души със страха у хората да не изгубят работните си места и опитите митингите да се потискат. " Утре, сряда, след обяд сме пред болница " Токуда " в София, от където има сигнали за напън върху лицето на митингите там Мая Илиева, заяви националният омбудсман. Мая Манолова сподели още, че хората имат право да са гневни и че ще остане с тях, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им, като разгласи, че митингът е за всички, в това число и за лекарите и пациентите, защото е за промени в опазването на здравето.

Тя изрично отхвърли да дава отговор на въпроси по други тематики, в това число и дали има намерение да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия или за кмет на София. " Единственото несъмнено е, че няма да се кандидатирам за кмет на Стара Загора, въпреки в този момент да съм в този град ", сподели тя. Манолова придружи протестиращите по време на шествието им по улиците на Стара Загора.

След митинга здравна сестра от него се оплака, че до момента в който протестирала, била " командирована " в по-тежко поделение без нейно единодушие. Тя приема това като предизвестие към себе си.

В същото време от името на шефа на Университетската болница " Проф. доктор Стоян Киркович " проф. Йовчо Йовчев бе публикувано известие до медиите, което гласи: " Протестът на медицинските експерти, извършен на 11 юни, не е координиран за място и час с управлението на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " - Стара Загора. Не е входирано искане за осъществяване на групово мероприятие, според нормативната уредба, което е отражение на броя на присъстващите - общо 24. Петима от тях са пациенти, трима са от екипа, организиращ митинга, 14 - от общински и частни лечебни заведения, един е на трудов контракт в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " и един - на втори трудов контракт в същото здравно заведение ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР