Националният олимпийски комитет на САЩ обяви създаването на специален фонд

...
Националният олимпийски комитет на САЩ обяви създаването на специален фонд
Коментари Харесай

Националният олимпийски комитет на САЩ създаде фонд за подпомагане на спортисти

Националният олимпийски комитет на Съединени американски щати разгласи основаването на специфичен фонд за подкрепяне на спортисти в потребност поради пандемията от ковид и отлагането на Олимпидата в Токио.

Игрите в японската столица трябваше да стартират през днешния ден, само че бяха пренасрочени с година поради международната зараза с Ковид-19, която засегна над 15 милиона души и лиши над 600 хиляди човешки животи.

" Наясно сме, че доста спортисти изпитват финансови усложнения в тази обстановка и желаеме да ги облекчим, доколкото е допустимо ", разяснява изпълнителният шеф на НОК на Съединени американски щати Сара Хиршланд.

Фондът към този момент е получил анонимно подаяние от 500 хиляди $, а сега доброволци работят и търсят още донори за обезпечаването на спомагателни средства.

Спортистите в потребност, които към този момент имат квоти или се борят за място на Олимпийските игри в Токио и за Зимната Олимпиада в Пекин 2022, ще получат еднократна стипендия, която да подкрепи подготовката им.

" Ще одобряваме поръчки за грантовете до края на септември 2020 година, а съгласно събраните средства ще определим и размера на помощта. През октомври ще създадем оценка на молбите и ще стартираме разпределянето на избраните суми ", сподели още Хиршланд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР