Националният обществен защитник Мая Манолова е внесла жалба в Конституционния

...
Националният обществен защитник Мая Манолова е внесла жалба в Конституционния
Коментари Харесай

Омбудсманът атакува забраната за диво къмпингуване пред Конституционния съд

Националният публичен бранител Мая Манолова е внесла тъжба в Конституционния съд (КС) поради признатите от Народното събрание забрани против така наречен диво къмпингуване с нови текстове в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, оповестиха от офиса на омбудсмана във вторник.

Тя подхваща тези дейности, откакто предходната седмица депутатите отхвърлиха https://www.mediapool.bg/prezidentskoto-veto-varhu-zakona-za-chernomorskoto-kraibrezhie-padna-v-parlamenta-news295513.html наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху законовите ремонти, а преди този момент не чуха и митингите на неправителствени организации.

Мая Манолова също бе сезирана от представителите на Българското кепмер общество и Обединена група „ Бетономорие “ за въведеното условие палатки, каравани и кемпери да се разполагат единствено на особено основани места, въпреки такива към момента да няма. Омбудсманът им даде обещание, че в случай че това бъде дефинитивно признато, ще сезира Конституционния съд, че се нарушава конституционното право за свободно напредване на жителите.

Във вторник измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие бяха обнародвани в Държавен вестник и Манолова е внесла жалбата си пред Конституционен съд.

Според нея част от записаните разпореждания опонират на нормите на Конституцията по отношение на правилата на демократичната и правова държава; на отговорностите за запазване и възпроизводство на околната среда и за рационално потребление на естествените благосъстояния и ресурси; за споразумяване на режима на земята със закон и правото на жителите на здравословна и удобна околна среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР