Националният ни тим по волейбол започва от днес една необичайна

...
Националният ни тим по волейбол започва от днес една необичайна
Коментари Харесай

Лъвовете без право на грешка днес

Националният ни отбор по волейбол стартира от през днешния ден една необикновена за стандартите на този групов спорт подготовка. За пръв път в актуалната история мъжкият ни тим ще играе пресявка за присъединяване на европейско състезание. Тази вечер от 19:00 часа селекцията на Силвано Пранди на процедура ще организира невъобразим до момента дуел с Австрия. До 17 януари в израелския град Хадера трикольорите ще мерят сили по два пъти с Бундестима и домакините. Победителят в потока, както и петте най-хубави втори тима от 7-те групи ще излъчат последните 12 участника на финалите, които ще се проведат в Полша, Чехия, Естония и Финландия в края на август.

На фона на разликата в класите националите нямат право на неверна стъпка в тези четири срещи. Програмата е ясна – четири победи, освен това с най-много по един изгубен гейм в тези мачове. Освен наложителни дуелите могат да се употребяват и като добра опция за трупане на опит и консолидиране на нови имена в състава.

4 победи изиска от националния ни отбор и президентът на федерацията Любо Ганев. Изказването му идва като удостоверение на разликата в класите даже и при отсъствието на имена като Николай Николов и Георги Братоев. Колкото до последния, шефът на централата съобщи през вчерашния ден в пресклуб “България”: “След последния другарски мач със Северна Македония в София Георги Братоев ми сподели, че не се усеща на мястото си, че не може да помогне. Волейболът е групова игра и в случай че някой не е стимулиран, незабавно се усеща от останалите. Странно е от моя страна решението му, от негова не е. Приемам го. Само най-мотивираните ще играят за България. Нашата цел в Израел е да създадем четири победи по 3:0 и да се класираме. Няма да има никакво наказване за Георги Братоев. Националният тим е за тези, които желаят да са в него. Жоро е от опитните състезатели. Логично е младите да го гледат, а когато не дава добър образец, няма място там. Треньорският щаб е селекциониран съвършено и ние не се месим. Който е в тима, играе първо за България. После за съотборниците си, по-късно за почитателите и най-сетне за федерацията. Цветан Соколов се прибра точно на рождения си ден от Москва. Но той пожела да се върне допустимо най-скоро”, разяснява обстановката Ганев. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР