Националният ни отбор по волейбол си осигури място в Лигата

...
Националният ни отбор по волейбол си осигури място в Лигата
Коментари Харесай

Волейболният ни тим спаси кожата във VNL след втора победа

Националният ни тим по волейбол си обезпечи място в Лигата на нациите (VNL) и следващата година, откакто направи незабравим поврат против Нидерландия и завоюва едвам втората си победа в шампионата тази година. На мача в Гданск (Пол) селекцията на треньора Николай Желязков се наложи над Нидерландия с 3:1 (-22, 16, 21, 2).

Така преди последните дуели във VNL България има 2 победи и общо 9 точки, с което е неосъществим да директния противник в борбата за оставане - Австралия. " Кенгурата " са с 1 победа (парадоксално, само че над нашите национали, и то в София), само че единствено 2 точки. Това значи, че даже на следващия ден, в последния кръг, нашите да изгубят от Китай, а Австралия да победи Франция, броят на успехите ще е подравнен, само че нашите ще имат повече точки (максимум 9:5 в наша полза). От VNL ще изпадне Австралия, а България ще бъде част от елита и през 2023 година

В днишната борба против нидерланците, които се борятза класиране на финалите на Лигата, най-стабилно се показаха Мартин Атанасов (20 т., от които 1 от сервис), железният на обсада Светослав Гоцев (13 т., 7 блока) и 18-годишният топреализатор на отбора ни този сезон Александър Николов (14 т.). Великолепно от края на втория гейм се включи и резервата Денис Карягин, завършил с 12 т.

За нидерландците, по традиция №1 бе най-хубавият изпълнител във тазгодишната VNL Абдел-Азис Нимир с 23 т.

Последният мач на българите в лигата тази година е против отбора на Китай на следващия ден от 15 ч., още веднъж в Гданск.

А за финалния шампионат на най-хубавите 6 от участващите 16 тима към този момент се класираха пет тима - Франция, Полша, Италия, Япония и Съединени американски щати с по 8 победи. А нидерландците към момента имат късмет за шестото място, защото те в този момент са с 6 победи, а пред тях е Бразилия със 7 победи. При това Нидерландия има още два мача до края, а " селесао " единствено един.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР