Националният ни отбор по волейбол на България победи Иран с

...
Националният ни отбор по волейбол на България победи Иран с
Коментари Харесай

Волейнационалите ни си го върнаха на Иран в София

Националният ни тим по волейбол на България победи Иран с 3:0 гейма (25:19, 28:26, 26:24) в дуел от първия кръг на Група G на международното състезание в "Арена Армеец " в София.

Точно преди седмица "лъвовете " изгубиха от азиатците с 1:3 в мач от Група D, който се игра във Варна, само че взеха сладостен реванш. Триумфът бе наложителен, а след него се нуждаем от триумфи в мачовете против Съединени американски щати и Канада, с цел да можем да се класираме измежду най-хубавите 6 и да спорим за медалите в Торино.

Нашите момчета стартираха вихрено и поведоха с 5:0, а първата техническа пауза пристигна при 8:2. Волейболистите на Пламен Константинов продължиха да мачкат противника и усилиха задатъка си до 9 точки при 14:5. Персите понижиха до 15:10 след неточности в нашия отбор, само че "лъвовете " имаха сериозна преднина и приключиха гейма при 25:19.

Вторият гейм обаче стартира огледално на първия, защото Иран натрупа изразителна преднина – 5:1. Пламен Константинов отговори с спиране, след което Валентин Братоев понижи до 2:5, само че Милад Ебадипур изведе Иран до 7:4. Така първата техническа пауза пристигна при 8:5 в интерес на Иран, само че по-късно тимът на България заигра мощно и съумя да понижи разликата единствено до точка при 9:10.

След това мачът потегли точка за точка, а в края на втората част се стигна до същинска драма. Иран получи два геймбола, с които нашите съумяха майсторски да се оправят и по-късно на собствен ред имаха два шанса да поведат с 2:0 и използваха втория за 28:26.

България поведе при започване на третата част с 5:3 след офанзива на Николай Учиков по блокадата. Иранските волейболисти изравниха при 6:6 и съумяха да поведет с 8:6 при първото техническо спиране. Атрактивна офанзива на Валентин Братоев по правата от зона 4 с удар през рамото - 11:12. Блокада на Николай Учиков и тъждество при 12:12.

Националите поведоха при 13:12, откакто бе отсъдена носена топка на иранците. След четири убийствени сервиса на Тодор Скримов "лъвовете " дръпнаха с 24:20 и имаха четири мачбола. Иранците обаче избавиха три поредни мачбола и Пламен Константинов взе спиране. И то обаче не оказа помощ и персите изравниха за 24:24.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР