Националният ни отбор по кикбокс замина за Италия, където от

...
Националният ни отбор по кикбокс замина за Италия, където от
Коментари Харесай

България тръгна с 65 бойци на световната купа по кикбокс

Националният ни тим по кикбокс отпътува за Италия, където от 21 до 24 март ще се организира първата за тази година Световна купа по кикбокс.

Престижните съревнования от календара на Световната федерация по кикбокс „ ВАКО “ са общо четири за 2024 година, като първата е тази седмица в италианския град Йезоло, а идващите Световни купи ще са в Турция, Унгария и Узбекистан.

Надпреварата в гр. Йезоло (Италия) започва в четвъртък с квалификации и ще завърши в неделя. Заявки за присъединяване са подали 1546 състезатели от 44 страни.

На Световната купа, която ще се организира в спортна зала „ Палаинвент “, България ще бъде показана от 65 състезатели в двете кикбокс посоки – кръг и татами.

Своите трофеи ще пазят притежателите на международна купа от 2023г Али Юзеир, Виктор Грозданов и Кристиян Милушев, както и Световните ни първенци Кристина Николова и Иван Кръстанов.

Делегацията ни включва 78 души, измежду които 5-ма треньори: Илко Аджов, Димитър Димитров, Тома Томов, Марио Кирилов, Драгомир Йорданов и Иван Георгиев.

2-ма съдии на кръг и 5-ма съдии на татами, водени от Деница Миленкова и Камен Славов.

Ръководител на тима е президентът на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) Галин Димов.

boec.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР