Националният ни отбор по футбол постигна първа победа в квалификациите

...
Националният ни отбор по футбол постигна първа победа в квалификациите
Коментари Харесай

България победи Чехия и сложи край на черната серия в последния мач на Ивелин Попов

Н ационалният ни тим по футбо л реализира първа победа в квалификациите за Евро 2020. Пред празния стадион " Васил Левски " България победи с 1:0 Чехия в европейска подготовка, последна от цикъла.
Единственото попадение означи Васил Божиков през втората част. Това бе формален дебют за селекционера Георги Дерменджиев, както и последният мач за капитана Ивелин Попов, който преди срещата разгласи своето отдръпване.
" Лъвовете " нямаха нито една победа в този квалификационен цикъл, а последният им триумф бе от октомври предходната година против Кипър, само че след 12 мача без победа съумяха да надвият чехите в мач без значение за двата отбора. Родните национали приключват група А на четвърто място с актив от шест точки и ще имат късмет да гонят класиране за финалите на Евро 2020 в плейофите през март, до момента в който чехите финишират на втора позиция и имат обезпечено място на Европейското състезание.
Повече детайлности от дуела - вижте в Sportlive.bg.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Чехия към този момент се е класирала за Евро 2020, до момента в който ние заемаме последното място в нашата група. Този цикъл се трансформира в същински призрачен сън за нашия тим, откакто записахме 12 следващи мача без победа. Затова, за самочувствието на тима, е значимо през днешния ден да запишем триумф.
Ако това не се случи, ще запишем исторически антирекорд. Дори и при еднакъв, ще запишем най-слабото показване в евроквалификации за всички времена. Досега единствено още един път сме завършвали пресявките за този конгрес без победа. Това е станало при първото ни присъединяване в тях - за Евро 1960.
Днешната среща ще бъде последната с националната фланелка за капитана Ивелин Попов. Вчера той разгласи решението си, че приключва кариерата си с националния отбор и не би размислил.  Атакуващият халф ще запише довечера своя мач номер 90 с националната фланелка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР