Националният ни отбор по футбол не може да се похвали

...
Националният ни отбор по футбол не може да се похвали
Коментари Харесай

Ще стопим ли най-после шведската стомана

Националният ни тим по футбол не може да се похвали с никакви триумфи в последните години и изненадващата победа над Холандия напролет беше една от дребното наслади, които " трикольорите " донесоха на родния почитател. Тя беше последвана от разочароваща загуба от Беларус, само че през днешния ден съставът на селекционера Петър Хубчев има късмет да сбъдне фантазията на генерации ентусиасти - триумф против Швеция. Вече цели 50 години не съумяваме да се оправим със скандинавците, а статистиката е напряко отчайваща: 7 следващи загуби с голова разлика 0:20. Последният български гол в шведската врата беше дело на Христо Стоичков от дузпа в международна подготовка в София през 1993 година. След това " тре кронур " ни биха с 2:0 в Стокхолм, с 4:0 в мача за третото място на САЩ'94 и се стартира една серия, която като че ли няма край.

Всяка от най-скорошните ни три срещи с шведите приключи с проваляне с 0:3. Дали през днешния ден ще успеем да развалим прокобата и освен да отбележим гол, само че и да победим? Факт е, че нямаме доста аргументи за оптимизъм, само че неналичието на огромни упования може да се окаже сериозен коз за " лъвовете ". Срещу Холандия се видя, че когато тимът играе дисциплинирано и с пределна готовност, е допустимо да се реализира победа против противник с по-качествени реализатори.

Петър Хубчев е наясно, че задачата е сложна, само че не и неизпълнима. Селекционерът държеше доста да вдъхне убеденост на футболистите и да ги убеди, че могат да слагат шведите на колене. Очаква се на вратата да застане Божидар Митрев, а четиримата бранители пред него да са Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков и Петър Занев. Георги Костадинов и Кристиян Малинов ще са двойката вътрешни халфове, Георги Миланов и Станислав Манолев ще нападат по крилата, а капитанът Ивелин Попов ще работи зад тарана Андрей Гълъбинов.

Шведският селекционер Яне Андерсон няма кадрови проблеми. Неговият тим би трябвало да брани първото място в групата, откакто в предходния кръг удари любимеца Франция. Почти несъмнено скандинавците ще излязат със същия състав, който надделя " петлите ". Под рамката ще е Робин Олсен, в центъра на отбраната ще си партнират Андреас Гранквист и Виктор Линдельоф, а крайни бранители ще са Микаел Лустиг и Лудвиг Аугустинсон. Джими Дурмаз, Якоб Йохансон, Албин Екдал и Емил Форсберг ще играят в средата на терена, а нападаението ще водят опитните Маркус Берг и Ола Тойвонен.

Рефер на дуела на стадион " Васил Левски " ще е италианецът Паоло Талявенто.

Световни квалификации, зона " Европа ":

БЪЛГАРИЯ - ШВЕЦИЯ

Вероятни сформира:

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Митрев; С. Попов, Чорбаджийски, Божиков, Занев; Г. Костадинов, Малинов; Манолев, И. Попов, Г. Миланов; Гълъбинов
Селекционер: П. Хубчев
ШВЕЦИЯ (4-4-2): Олсен; Лустиг, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон; Дурмаз, Йохансон, Екдал, Форсберг; Тойвонен, Берг
Селекционер: Я. Андерсон

СЪДИЯ: П. Талявенто (Италия)
СТАДИОН: " Васил Левски "
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Класиране в група " А ":
1. Швеция 13 т.
2. Франция 13 т.
3. Холандия 10 т.
4. България 9 т.
5. Беларус 5 т.
6. Люксембург 1 т.

Следващи мачове (3 септември):
Холандия - България
Беларус - Швеция
Франция - Люксембург
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР