Националният музикален театър се включва в инициативата Заедно в кризата

...
Националният музикален театър се включва в инициативата Заедно в кризата
Коментари Харесай

Звездите на оперетата и мюзикъла общуват с публиката онлайн

Националният музикален спектакъл се включва в самодейността „ Заедно в рецесията - Класическата музика в България онлайн ”. Тя сплотява напъните на музикалните културни институти в България в обща стратегия за онлайн наличие в културния живот на страната по време на изключителното състояние. Това оповестиха от културната институция.
Музикалният спектакъл стартира от предходната седмица документалната поредност „ Ех, майко, майчице, щастлив/а съм… и по време на карантина! “. Надсловът е тавтология на текст от фамозната оперета на Калман „ Царицата на чардаша ”.
Всяка седмица театърът ще показва във Фейсбук страницата си и на уеб страницата си www.musicthetare.bg звездите на театъра. Зрителите ще гледат техни онлайн откровения, снимани в домашни условия. Те ще са съпроводени с фрагменти от осъществявания на артистите от емблематични спектакли, определени от Фонда на Националния музикален спектакъл.
Тази събота от 11:00 часа е първата част от онлайн срещата със признака на оперетната музика в България солиста Александър Мутафчийски. „ Ние, артистите на Националния музикален спектакъл „ Стефан Македонски ”, дружно с класическите музиканти на България, ви споделяме – останете си у дома! И дано бъдем онлайн дружно в рецесията! ”, приканва от името на театъра солистът Александър Мутафчийски.
Като последвате този линк, ще откриете повече информация за събитието.
Посланието на самодейността „ Заедно в рецесията - Класическата музика в България онлайн ” е: „ Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която откровено обичаме. Днес ние безплатно ви даряваме малко наслада и се надяваме, че скоро още веднъж ще бъдем дружно в концертните зали и в оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас! ”
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР