Националният музикален театър открива новия си сезон на 29 септември,

...
Националният музикален театър открива новия си сезон на 29 септември,
Коментари Харесай

Влез в моя сън – концерт–спектакъл за началото на новия сезон на Музикалния театър

Националният музикален спектакъл открива новия си сезон на 29 септември, неделя, от 17 часа с концерта –спектакъл “ВЛЕЗ В МОЯ СЪН ”. С него ще означи и 60-тия празник на своя основен диригент Юли Дамянов.
Специален посетител на концерта е артистът Васил Петров, който в чест на юбиляра ще извърши емблематичната ария на Франк Синатра „ Моят път ”. Васил Петров не за първи път се изявява на сцената на Музикалния спектакъл и пее с неговия оркестър под палката на Маестро Юли Дамянов
Наред с рядко изпълняваните увертюри „ Цар и дърводелец ” от Лорцинг и „ Кандид ” от Бърнстейн, на концерта ще прозвучат фрагменти от мюзикълите „ Кабаре ” от Кандер и „ Уестсайдска история ”, обичани арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети.

Четирима диригенти ще дирижират концерта. Наред с Юли Дамянов, на диригентския пулт ще застанат Огнян Митонов и Людмил Горчев. Гост-диригент е композиторът и джазмен Любомир Денев, който стартира креативния си път от сцената на Музикалния спектакъл.
На юбилейния концерт ще бъдат изпълнени и фрагменти от операта – мюзикъл „ Любов и ненавист ” по пиесата „ Херцогинята на Падуа ” от Оскар Уайлд, написана от Юли Дамянов. Солистите на Музикалния спектакъл Весела Делчева и Денко Проданов ще изпълнят емблематичния любовен дует „ Влез в моя сън ” от операта-мюзикъл. От същата творба на Юли Дамянов ще прозвучи и Sanctus в осъществяване на Хора на Музикалния спектакъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР