Националният музей “Земята и хората ще отбележи Световния ден на

...
Националният музей “Земята и хората ще отбележи Световния ден на
Коментари Харесай

22 март - Световен ден на водата

Националният музей “Земята и хората ” ще означи Световния ден на водата на следващия ден. Предвидени са разнообразни начинания от 10:00 до 18:00 ч. Това осведомят от културната институция в своята Facebook страница.

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 година под егидата на Организация на обединените нации и подчертава върху значимостта на достъпа до питейна вода. Фокусът е подложен върху предприемане на дейности за справяне с водната рецесия в международен мащаб. Темата за 2023 година е “Ускоряване на смяната ”.

Time is flying as we approach.

The hummingbird is the star of this two-minute animated film.

She tells the tale of the water & sanitation crisis and how even the smallest can add up to big change.

via
— UN Biodiversity (@UNBiodiversity)
Водата е незаместим детайл от нашата храна, просвета, здраве, обучение, стопанска система. Ускоряването на смяната в методът ни на мислене и дейностите ни за запазване на водните запаси са наложителни и неотложни , означават уредниците.

В НМ “Земята и хората ” ще бъде експонирана постерна галерия, отдадена на Световния ден на водата . За деца над 7-годишна възраст са планувани демонстрации на тематика “Невидимата вода в минералите ”, готови от експерти на музея от 11:00 до 13:00 часа. 

Посетителите ще могат да прегледат непрекъснатите и краткотрайните експозиции. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР