Националният музей на образованието (НМО) вече публикува и споделя ресурси

...
Националният музей на образованието (НМО) вече публикува и споделя ресурси
Коментари Харесай

Националният музей на образованието в Габрово споделя ресурси

Националният музей на образованието (НМО) към този момент разгласява и споделя запаси в Националната електронна библиотека https://e-learn.mon.bg/, основана от Министерството на образованието и науката. Целта е те да улеснят, обогатят и разнообразят процеса на учене и преподаване, който трета седмица се организира отдалечено в цифрова среда, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от музея.
От НМО прецизират, че част от музейните запаси, подобаващи за часовете по История, Роден край, Човекът и обществото, Български език и литература, География, към този момент са качени на платформата. Сред тях има късометражни филми, мултимедийни пособия и презентации, примерни уроци, цифровизирани изложения, виртуална музейна разходка.
В развой на електронна подготовка са работни листи, както и примерни уроци от фонда. Ще бъдат споделени връзки с цифровия списък на движими културни полезности и просветителни запаси от активността на Национален център „ Музейно учебно заведение “.
Идеята за подкрепяне на педагозите в просветителния развой и разширение на връзката музей-училище, в това число в цифрова среда, не е нова за културната институция в Габрово. Националният музей на образованието и Регионално ръководство на образованието действително стартират да работят за основаване на национална база от запаси в помощ на музейно-педагогическата процедура преди 2 години със стартирането на Център „ Музейно учебно заведение “ и уеб платформа https://nmo-shkolo.com/.
НМО е затворен за гости, само че експертите не стопират да работят. Освен нормалните действия – приготовление на изложения, дигитализиране на културни полезности, инвентаризация на фонда и правене на експертни изводи за новопостъпили материали и тяхното инвентиране, те имат подготвеност да работят и онлайн с сътрудниците си - учителите, като им дават запаси, с които да разнообразят образователния развой и да подтикват любознателността на учениците при тяхната подготовка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР