Националният литературен конкурс Яна Язова стартира за 18-та поредна година.

...
Националният литературен конкурс Яна Язова стартира за 18-та поредна година.
Коментари Харесай

Започна приемът на творби за литературния конкурс Яна Язова

Националният книжовен конкурс " Яна Язова " започва за 18-та поредна година. Организаторите от библиотеката при Народно читалище „ Постоянство 1856 ” в Лом оповестяват, че тази година в състезанието могат да се включат създатели от 14 до 40 години. До три описа или стихотворения в три екземпляра, които не са награждавани в други състезания, е изискването към създателите с цел да вземат участие в състезанието. Освен това разказите не би трябвало да надвишават пет машинописни страници, а стихотворенията -  една. Срокът за изпращане на творбите е до 30 септември 2024 г. 
Ще бъдат присъдени три награди за роман и три за стихотворения. За първото място в двете категории премията е 200 лв., за второ – 150, а за трето – 100 лева В рамките на литературния конкурс е разгласен и конкурс за есе на тематика " Моят роден град Лом ". В него могат да се включат възпитаници от община Лом на възраст до 18 години, които също ще получат награди и ще бъдат поощрени с парични награди – 100 лева за първото, 60 лева за второто и 40 лева за третото място.
За този конкурс на плика би трябвало да се добави /За есе/.
Разказите и стихотворенията се изпращат в плик на адрес: гр. Лом, п.к. 3600, ул. Славянска № 1, Цветанка Кнезовска - основен библиотекар в НЧ " Постоянство 1856 " - Лом. Резултатите ще бъдат оповестени на 14 октомври 2024 година на уеб страницата на Община Лом, а премиите ще бъдат връчени на 18 октомври.
За въпроси, свързани с състезанието, можете да пишете на следния e-mail адрес: или да се обадите на тел. 0971/66472
Необходими сведения за претендента: име, презиме, фамилия, прецизен адрес, ЕГН, тел. за връзка,e-mail. Данните за участника да се слагат в обособен плик. Литературният конкурс се провежда от Народно читалище „ Постоянство 1856 ”, с поддръжката на Община Лом.       
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР