Националният конгрес (парламентът) и Федералният върховен съд на Бразилия обявиха

...
Националният конгрес (парламентът) и Федералният върховен съд на Бразилия обявиха
Коментари Харесай

Бразилия с тридневен траур в памет на жертвите на коронавирус

Националният конгрес (парламентът) и Федералният висш съд на Бразилия оповестиха печал за умрелите вследствие на пандемията, породена от COVID-19, лишила живота на повече от 100 хиляди поданици на южноамериканската република.

Това гласят изявления на уебсайтовете на най-висшите законодателни и правосъдни органи в страната, съобщи БГНЕС. " Страната ни в никакъв случай не се е срещала покруса с подобен мащаб. 100 хиляди души, всеки от които има име, специалност, проекти и фантазии. 100 хиляди души, без подозрение, оставили своя отпечатък върху този свят и в живота на другите. От името на законодателната власт и висшият съд показвам дълбока тъга и състрадание към околните и приятелите на всеки от 100-те хиляди умряли. В знак на взаимност и в памет на всеки от 100-те хиляди умряли разгласяваме три дни народен печал " - се споделя в изказване на ръководителя на най-висшата правосъдна инсанция Диас Тофоли.

Cенаторът Дейви Алколумбър назова 8 август – ден, в който смъртността от ковид в Бразилия надвиши 100 000 души - " един от най-черните дни в актуалната история на страната ". Обществената позиция на ръководителите на правосъдната и законодателна управляващи в Бразилия по въпроса за противопоставяне на пандемията опонира на отношението на президента на страната Жаир Болсонаро към този проблем.

Бразилският водач, който неотдавна се болести с ковид, към момента счита, че инфекцията не е рискова за хората под 60 години. Бразилия, където първият случай на коронавирусна зараза беше доказан на 26 февруари, се подрежда на второ място в листата на страните с максимален брой инфектирани и жертви след Съединени американски щати. Според Worldometers са регистрирани 3 013 369 инфектирани, от които 2 094 293 са излекувани, а 100 543 души са умряли.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР