Националният клуб на привържениците на Левски отдаде почит на починалата

...
Националният клуб на привържениците на Левски отдаде почит на починалата
Коментари Харесай

Пишеш и очите ти плачат! Оставаш безмълвен, невярващ, потресен...

Националният клуб на последователите на Левски отдаде респект на умрялата тази нощ легенда на клуба Павел Панов. В уеб страницата на проведените " сини " почитатели се появи текст, който няма по какъв начин да остави безучастен нито един ентусиаст на отбора от стадион " Георги Аспарухов ".

Какво пишат от фенклуба на Левски за починалия към този момент Панов:

" Легендата Павел Панов!

Снощи, минути след края на мача, левскарите бяхме попарени от страшната новина. Починал е  нашият Пальо Панов.

Оставаш безгласен, безверен, покъртен. Защото за стотици хиляди левскари си отива част от детството ни, от младостта ни,от любовта ни. Защото Павката Панов цяло десетилетие беше кумир, беше знаме, беше знак, беше любим, беше част от всеки нас.

Пиша и очите ми плачат. Той не беше. Той и след  като окачи обувките си остана кумир, знаме, знак на синята концепция, любим на левскарите.

В тези гадни часове нахлуват спомените за Пальо. А те са толкоз доста, безбройни, мемоари от цяло едно десетилетие. Десетилетието на Панов от вековната история на неговия и нашия Левски. Десетилетието, през което русолявият красавец бродираше с топката по терена. Тогава нямаше видео,нямаше уеб сайтове с цел да си повтаряш финтовете и головете. Гледахме с немигащи очи всяко негово деяние, с цел да не пропуснем  мига на финта му, мига на паса му, мига на гола му, мига на задната ножица. За да ги запомним. Помним  ги до ден сегашен. Разказваме за тях и още веднъж ги претърпяваме.

Статистиката в тази ситуация е непотребна. Тя няма по какъв начин да покаже любовта ни към Павката, не може да опише насладата от играта му, миговете в които правеше щастливи стотици хиляди остарели и млади. Статистиката няма по какъв начин да опише по какъв начин и за какво цялостен стадион скандираше „ Пальо,ти си Цар ”.

Той беше нашият, обичаният, националният Цар. Няма по какъв начин да опише и мери възторга на хилядите на стадиона и милионите пред дребния екран след головете на Павката в дербито, против Гурник, Барселона, Боависта, Аякс, Дуисбург, Шльонск …и по този начин общо 22 гола в евротурнирите ненадминати и до през днешния ден.

Няма по какъв начин да пресъздаде оня момент, когато вратаря на Аякс счупи крайници на Пальо и всички левскари преживявахме дружно с него болката му като че ли наш непосредствен човек е потърпевш. Болеше ни, тъй като го обичахме. Боли ни и в този момент, тъй като обичта мина през годините и се съобщи и на поколенията левскарите, които единствено са чували за теб, бате Пальо.

Павката Панов завоюва сърцата и душите ни,защото  той беше образец и  знак за приемствеността в нашето синьо семейство. Както той беше посрещнат в съблекалнята на " Герена " от Гунди, по същия метод Павката посрещаше цяло десетилетие към този момент като капитан и водач на тима всеки идващ и ги учеше на левскарство. Така и ще остане в спомените на левскарите и в историята на синия отбор – Десетилетието на Павел  Панов.

Поклон, бездънен реверанс, Павка! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР