Националният железопътен оператор на Германия изпълнява драстично намален график след

...
Националният железопътен оператор на Германия изпълнява драстично намален график след
Коментари Харесай

Германските железници изпълняват много намален график, тъй като синдикатът на машинистите организира 20-часова стачка

Националният железопътен оператор на Германия извършва фрапантно понижен график след профсъюз, наименуван 20- часова стачка, ориентирана към увеличение на натиска в горчив спор по отношение на заплащането и работното време

От Асошиейтед прес, 16 ноември 2023 година, 4:10 ч.

БЕРЛИН – народен на Германия железопътният оператор организира фрапантно понижен график в четвъртък, защото профсъюзът свика 20-часова стачка, целяща да усили натиска в яростен спор по отношение на заплащането и работното време.

Стачката на водачите и другите служащи в синдиката GDL стартира в 22 часа. в сряда и трябваше да завърши в 18 часа. в четвъртък. Ограничените „ предупредителни стачки “ са постоянно срещана тактичност в договарянията за заплатите в Германия.

Основният народен железопътен оператор, държавната Deutsche Bahn, се чака да ръководи към 20% от естествената си услуга на дълги дистанции. Регионалните и локалните услуги също бяха наранени, въпреки и в друга степен, защото някои се ръководят от частни оператори и не всички от тях бяха обект на стачката.

Спорът сред Deutsche Bahn и GDL е в начален стадий, само че към този момент наподобява извънредно мъчно. Централен въпрос е апелът на синдиката за понижаване на работното време на смени от 38 на 35 часа седмично без понижение на заплащането, искане, на което компанията към този момент отстъпва.

GDL търси нарастване от 555 евро ($593) на месец за чиновниците плюс заплащане до 3000 евро ($3257) за противопоставяне на инфлацията. След като договарянията започнаха предходната седмица, Deutsche Bahn съобщи, че е направила оферта, която възлиза на 11% нарастване.

Преговорите трябваше да бъдат възобновени в четвъртък, само че Deutsche Bahn анулира договарянията тази седмица, откакто GDL свика стачката.

Спор сред железопътния оператор и съперничещ профсъюз, по-големият и обичайно по-малко нападателен EVG, беше организиран по-рано този ден година откакто и двете страни одобриха предложение от арбитри.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР