Националният изследователски център по епидемиология и микробиология към Министерството на

Националният изследователски център по епидемиология и микробиология към Министерството на ...

Русия обяви: Приключваме с всички клинични тестове за ваксина срещу COVID-19 до края на юли.

Националният изследователски център по епидемиология и микробиология към Министерството на отбраната на Русия ще приключи всички клинични изпитания на ваксината за COVID-19 до края на юли, заяви Сергей Борисович, ръководител от Централния изследователски институт на Министерството на отбраната на Руската федерация, предаде БГНЕС.
"В момента Министерството на отбраната, съвместно с Националния изследователски център по епидемиология и микробиология, приключи предклиничните проучвания на експериментална проба от ваксината срещу COVID-19. Предвижда се до края на юли да бъдат завършени всички необходими клинични изпитания с доброволци", заяви Борисович в интервю за в. "Красна звезда" – военната медия на Русия.
В рамките на предклиничните проучвания специалистите от 48-ия Централен изследователски институт на Министерството на отбраната на Руската федерация са извършили проучвания върху два вида животни - маймуни и хамстери.
"По време на проучванията беше доказана безопасността и защитната ефективност на лекарството. Въз основа на резултатите от тези проучвания беше подготвена научна и техническа документация за получаване на разрешения за провеждане на клинични изпитания", обясни Борисович.
Руското министерство на отбраната съобщи, че изпитанията с ваксината срещу коронавируса ще започнат с военни доброволци от 3 юни.
Още: "Йогурт-ваксина срещу коронавирус?"

Източник: actualno.com