Националният изследователски център по епидемиология и микробиология към Министерството на

...
Националният изследователски център по епидемиология и микробиология към Министерството на
Коментари Харесай

Русия обяви: Приключваме с всички клинични тестове за ваксина срещу COVID-19 до края на юли

Националният проучвателен център по епидемиология и микробиология към Министерството на защитата на Русия ще завърши всички клинични тествания на имунизацията за COVID-19 до края на юли, съобщи Сергей Борисович, началник от Централния проучвателен институт на Министерството на защитата на Руската федерация, съобщи БГНЕС.
" В момента Министерството на защитата, взаимно с Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология, завърши предклиничните изследвания на пробна проба от имунизацията против COVID-19. Предвижда се до края на юли да бъдат приключени всички нужни клинични тествания с доброволци ", съобщи Борисович в изявление за в. " Красна звезда " – военната медия на Русия.
В рамките на предклиничните изследвания експертите от 48-ия Централен проучвателен институт на Министерството на защитата на Руската федерация са направили изследвания върху два типа животни - маймуни и хамстери.
" По време на изследванията беше потвърдена сигурността и защитната успеваемост на лекарството. Въз основа на резултатите от тези изследвания беше готова научна и техническа документи за приемане на позволения за осъществяване на клинични тествания ", изясни Борисович.
Руското министерство на защитата заяви, че тестванията с имунизацията против ковид ще стартират с военни доброволци от 3 юни.
Още: " Йогурт-ваксина против ковид? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР