Националният изпълнителен комитет на НФСБ изпрати поздравителен адрес до президента

...
Националният изпълнителен комитет на НФСБ изпрати поздравителен адрес до президента
Коментари Харесай

Партията на Валери Симеонов поздрави Украйна за автокефалната църква

Националният изпълнителен комитет на НФСБ изпрати приветствен адрес до президента на Украйна Петро Порошенко и православните християни в страната по случай провеждането на Обединителния събор и основаването на Автокефална Поместна Православна Църква в Украйна, оповестиха от пресцентъра на партията.

В писмото НФСБ показва вяра, че " този заветен акт ще донесе единение и ще укрепи вярата и сплотеността на христолюбивия народ на самостоятелна Украйна ". Като означават, че част от този народ са и стотици хиляди души с български етнически генезис, чиито ползи украинската страна и персонално Порошенко са се заели да пазят.

" Ние, българите, в предишното също извървяхме дълъг път, съпроводен с доста компликации и битка, с цел да възстановим нелегално отнетата автокефалия на Светата Българска Православна Църква. И нас плашеха със схизма и отделяне, и при нас външни сили, водени единствено от своите имперски ползи, се пробваха да употребяват Вярата, Църквата и обособени свещенослужители за напън и репресии. Православният български народ и достойните негови свещеници и архиереи устояха и опазиха Светата БПЦ. Сигурни сме, че същото ще се случи и в Украйна! ", приключват писмото си от НФСБ.

Поздравителният адрес е подписан от Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР