Националният исторически музей /НИМ/ и неговия Детски музейно-образователен център организират

...
Националният исторически музей /НИМ/ и неговия Детски музейно-образователен център организират
Коментари Харесай

Древният свят оживява в Националния исторически музей

Националният исторически музей /НИМ/ и неговия Детски музейно-образователен център провеждат фестивал на античните култури " Приключения в Древния свят " на 18 и 19 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на институцията.

В последните слънчеви дни на октомври в партньорство с Българското египтологическо общество, Сдружението за антични реконструкции " Mos Maiorum Ulpiae Serdicae ", Националната гимназия за антични езици и култури - НГДЕК " Св. Константин-Кирил Философ ", НИМ и Детски музейно-образователен център към НИМ ще срещнат дребните гости на възраст сред 6 и 14 години и техните родители с вълнуващия свят на античните култури на Египет, Тракия, Гърция и Рим.

В два поредни дни малчуганите ще имат опция да се включат в ателиета и работилници, където ще могат да научат по какъв начин се четат и пишат египетски писмени знаци, ще имат опция да сглобяват макет на древноегипетски храм, а по-малките дами ще схванат по какъв начин са поддържали хубостта си древноегипетските царици.

Националната гимназия за антични езици и култури ще показа света на античните гърци и римляни с театрално ателие, в което всяко едно от децата ще може да се преобрази в древен воин и да взе участие в драматизация на разнообразни старогръцки легенди.

В края на приключенията в античния свят ще има викторина, а спечелилите ще бъдат наградени с книги, общително предоставени от детските издателства " Златното пате " и " Фют ".

Фестивалът " Приключения в Древния свят " ще се състои в петък и събота, от 11.00 до 15.00 ч., в Централно предверие на Националния исторически музей, като входът е с билети за музея.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР