Националният интерес е един – когато виждаме несправедливост, неправда –

...
Националният интерес е един – когато виждаме несправедливост, неправда –
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не е национален интерес България да бъде по-ниска от тревата

Националният интерес е един – когато виждаме неправда, несправедливост – два славянски нации, които са във война, ние не можем да наведем глава. Идеята, че България би трябвало да е по-ниска от тревата – не е народен интерес. Национален интерес е когато можем да отговорим с явен глас когато има някаква неправда…Само в един глас може да имаме чуваемост от Руската федерация. Това сподели на брифинг през днешния ден министър председателят Кирил Петков.

Аз съм горделив, че декларирахме ясно позицията си против една несправедливост – съветски и украински бойци, които се стрелят един различен, тъй като един деспот е взел решение да води война, един човек е взел ужасяващи решения. Ние сме самостоятелна страна и можем да решим по какъв начин да дефинираме ориста на България и по тази причина би трябвало да приказваме в един глас с Европейски Съюз.

Не сме поемали никакви задължения във връзка с даване на наши самолети, не можем да даваме такива самолети. Няма да пращаме и български войски в Украйна. Никой от Европейски Съюз и НАТО даже не е предложил сходни неща. Това са странни опорки на някои уеб сайтове. Нашите самолети са безусловно незадоволителни даже да пазим нашето небе, безапелационен бе Петков.

Кирил Петков разгласи, че предлагането на Политическа партия за боен министър е на Тодор Тагарев.

По отношение на оставката на Стефан Янев, Петков изясни, че е работил с Янев сполучливо. Политиките в армията поддържа. Но не може да се води самостоятелна политика през Facebook. Никой не може да споделя, че от един министър зависи стабилността на моя кабинет. И третата – не може да назовем интервенция нещо, в което към този момент са починали толкоз индивида, има хора без къщи, които спят по метрото. Трябва да се споделя истината, каквато и да е.

Кирил Петков съобщи, че ние оставаме ангажирани доста съществено да подкрепим хората в Украйна, да покажем, че България не е безучастна към нещастието на украинците. Освен това желаеме да дадем доста пай период от идването на украински бежанци до приемането на оферти за работа и да имат опция те да бъдат интегрирани в обществото, те ще могат да подкрепят и българската стопанска система. Те могат да влизат и като туристи, в случай че желаят краткотрайно да избягат от войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР