Националният институт за статистика и икономически изследвания на Франция публикува

...
Националният институт за статистика и икономически изследвания на Франция публикува
Коментари Харесай

Социалната политика на Макрон е за богатите

Националният институт за статистика и стопански проучвания на Франция разгласява отчет за резултата от въведените през 2018 година ограничения върху най-богатите и най-бедните семейства. Заключението е, че те фаворизират богатите, оповестява МИА, представена от БГНЕС.
Социалните и фискалните ограничения на държавното управление на Еманюел Макрон през 2018 година покачиха виталния стандарт на популацията с 1,1 %. В същото време те фаворизират 10 % от най-богатите семейства. Тази категория е спечелила за година приблизително 790 евро повече, с цел да увеличи стандарта си на живот, в съпоставяне със 130 до 230 евро за останалата част от популацията. Хората, които са имали най-голяма изгода от промените, са тези, които имат капитал.
Замяната на налог взаимност върху благосъстоянието с налог върху собствеността е довела до нарастване приблизително с 10 000 евро на наличен приход на семействата, наранени от тази мярка.
Преоценката на обществения най-малко, бонусите за активност и енергийните чекове за най-бедните са обезщетени от замразяването на обществените помощи за жилище.
Семействата на самотните родители и безработните или неактивните търпят най-висока застоялост на обществените помощи. Това разреши да бъдат спестени 220 млн. евро, което засегна 4,7 млн. семейства, които трябваше да се възползват от тази помощ, достъпът до която беше стеснен през 2018 година.
Повишаването на виталния стандарт на най-богатите и най-бедните фамилии е 10%. Средните пластове с най-нисък растеж на приходите. Те използваха единствено данъчните облекчения върху наемите за жилище.
Всички ограничения бяха по-скоро в интерес на дейните семейства със приблизително годишно нарастване на виталния стандарт от 340 евро, в сравнение с пенсионерите (+ 120 евро).
Данъците върху горивата и тютюневите произведения засегнаха най-силно приходите на най-бедната част от популацията, съгласно отчета.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР