Националният институт по метереология и хидрология издаде жълт код за

...
Националният институт по метереология и хидрология издаде жълт код за
Коментари Харесай

За утре е обявен жълт код в цялата страна за опасни бури

Националният институт по метереология и хидрология издаде жълт код за превалявания и гръмотевични стихии за цялата страна за понеделник, 31 юли, съобщи БНР.

На доста места в Западна България ще превали и прегърми, поради преминаващия леден атмосферен фронт, който ще усили облачността там. Предимно ясно ще е над Източна България. Хладен въздух ще прониква на следващия ден с сдържан запад-северозападен вятър. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии ще има сутринта, главно в западна България и по-късно към и след обяв и в Източна България. На места явленията ще са интензивни и има условия за градушки. По-късно вечерта преваляванията в множеството региони ще спрат. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 27° и 32°, в София – към 28°.

 фотография: SafeNews

Предимно забележителна ще е облачността над планините. На множеството места ще има превалявания от дъжд съпроводени с гръмотевици. Те ще са по-значителни преди обяд в масивите от Западна България. Ще духа сдържан северозападен вятър. Ще има намаляване на температурите и оптималната температура на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 14°.

Преди обяд над Черноморието ще е слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и до края на денонощието на обособени места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, сутринта най-вече от юг, към и след пладне – от изток. Между 24° и 28° ще бъдат оптималните температури. Морската вода ще е с температура 21°-24°, северно от н. Калиакра е 13°-14°. Два бала ще е вълнението на морската вода.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР