Националният институт по метеорология и хидрология спира работа от следващия

...
Националният институт по метеорология и хидрология спира работа от следващия
Коментари Харесай

НИМХ спира работа от следващия вторник заради липса на ръководство

Националният институт по метеорология и хидрология стопира работа от идващия вторник поради липса на управление. Няма да се прави и прогноза за времето. За тази последна мярка синоптиците оповестяват на уеб страницата си. От управлението на Българска академия на науките към този момент търсят заместител на освободения шеф на Института.

От Института по метеорология настояват, че откогато е освободен шефът им действително институцията няма от кого да се ръководи. И неговите заместници са подали оставка.

От Българска академия на науките питат от своя страна по какъв начин по този начин са подадени тези оставки, откакто сега няма законен шеф. И до момента в който тече тази дискусия редом с това не се заплащат сметки за ток, телефон, не се изплащат и заплати. Затова скоро Институтът може и да спре да работи.

 Евелина Дамянова: Българска академия на науките желае да задържи материалната база на Национален институт по метеорология и хидрология Евелина Дамянова: Българска академия на науките желае да задържи материалната база на Национален институт по метеорология и хидрология
Българска академия на науките желае да задържи материалната си база, а Национален институт по метеорология и хидрология да отиде към Министество на образованието. Доколкото знам, базата е издигната с държавни пари. Това о...

Без заплати работят, само че без ток няма по какъв начин. Затова метеоролозите отброяват - след 7 дни - прогноза за времето може и да няма.
проф. Христомир Брънзов - някогашен шеф на Национален институт по метеорология и хидрология: В момента няма нито административно, нито финансово, нито каквото и да е документ да бъде подписан - платежен. Така че минимум ще ни спрат електрическата енергия и връзката, които не сме плащали. И това може да се избегне само, когато излеземе от това положение на " без управление ". акад. Юлиан Ревалски - ръководител на Българска академия на науките: Търсим заместител. Аз дори поканих и мисля, че е редно и Общото заседание на учените в Национален институт по метеорология и хидрология да създадат и други оферти - освен предлагането, което се чува за проф. Брънзов. Търсим и други благоприятни условия да забележим по какъв начин можем ние да покрием тези заплащания, които идват към Института.
Чия ще бъде материалната база след развода - на Института по метрология или на Българска академия на науките - работна група ще взема решение.

Христомир Брънзов - някогашен шеф на Национален институт по метеорология и хидрология: Няма акт на общото заседание на Българска академия на науките - безапелационен, който споделя, че материалната база си върви с Национален институт по метеорология и хидрология.акад. Юлиан Ревалски - ръководител на Българска академия на науките: Ние ще предоставим безплатно материалната база. Сигурен съм, че общото заседание ще го гласоподава това на Национален институт по метеорология и хидрология да си прави тази работа. На един по-късен стадий към този момент ще има когато са структурирани настрана, могат да се водят и други договаряния.
Към националния институт работят над 1 200 души. Според към този момент някогашния шеф на Института - съвсем всички желаят обособяване от Българска академия на науките. Прогнозира, че то ще продължи няколко месеца. От Българска академия на науките споделят, че почитат решението им.

 Национален институт по метеорология и хидрология стопира работа до дни, няма да прави и прогноза за времето Национален институт по метеорология и хидрология стопира работа до дни, няма да прави и прогноза за времето
Националният институт по метеорология и хидрология стопира работа от идващия вторник, поради липса на управление. От тогава метеоролозите стопират да п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР