Националният институт по метеорология и хидрология очаква извънреден транш от

...
Националният институт по метеорология и хидрология очаква извънреден транш от
Коментари Харесай

НИМХ: Парите за прогнозата за времето ще стигнат до края на месец август

Националният институт по метеорология и хидрология чака ексклузивен транш от МОН в размер на 150 хиляди лева Това съобщи проф. Христомир Брънзов, шеф на Национален институт по метеорология и хидрология по отношение на концепцията за отделянето на института от Българска академия на науките.

проф. Христомир Брънзов, шеф на Национален институт по метеорология и хидрология: С последния транш, който министър Вълчев даде обещание и евентуално понеделник или вторник ще получим, това ще ни даде опция да работим до може би края на август, първата седмица на септември, зависи по какъв начин вървят потребленията ни и по-късно ще продължим отново да чакаме идващ транш от някъде, с цел да можем да си платим сили, горива, връзки, които са безусловно нужни, с цел да можем да си вършим активността.

Директорът добави още, че никой, с изключение на Общото заседание, не може да управлява средствата, които сега страната отпуска за Българска академия на науките. По думите му, решението за обособяване на Национален институт по метеорология и хидрология от Българска академия на науките е премислено и отговорно. Брънзов сподели, че досега не е имало среща сред премиера Бойко Борисов и синоптиците. По-рано шефът на Национален институт по метеорология и хидрология подписа съглашение за съдействие с ръководителя на Селскостопанската академия. Целта му е по-ефективна работа и взаимни изследвания, свързани с климатичните промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР