Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) очаква извънреден транш

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) очаква извънреден транш
Коментари Харесай

НИМХ очаква извънреден транш от 150 000 лева, за да продължи работа


Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) чака ексклузивен транш от 150 000 лв., с цел да продължи работата си. Това сподели шефът на институтът проф. Христомир Брънзов във връзка финансовите проблеми на института.
"НИМХ би трябвало да търси независим път. Още повече, че сега с този Закон за Българска академия на науките, средствата, които страната отпуска за Българска академия на науките, никой не може да ги управлява и да ги ръководи с изключение на Общото заседание. Да, то е един либерален орган, само че в реалност не носи никаква отговорност за разпределението на тези средства ", разяснява проф. Брънзов.
"То може на следващия ден да реши да не даде никакви средства на Национален институт по метеорология и хидрология и никой не може да го принуди да направи противоположното. Ние се сблъскахме с този проблем, попаднахме в един Параграф 22. Защото желаеме средства от Българска академия на науките, те споделят "Няма, ние ги разпределихме, искайте от държавното управление ". Искаме от държавното управление, а те споделят " "Ние дадохме още 15 млн. на Българска академия на науките, искайте си ги от там, имат пари за вас ". А ето пари няма и всеки ни препраща някъде ", изясни обстановката шефът на института.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР