Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадe предупреждение за

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадe предупреждение за
Коментари Харесай

Циклонът Бианка носи у нас много валежи и силен вятър

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадe предизвестие за обилни превалявания и за мощен вятър. През идващите 48 часа под въздействие на постепенно преносимия средиземноморски циклон " Бианка " у нас се сътвори валежна конюнктура.

Очакват се обилни превалявания, които бързо и съвсем на всички места ще преминат в сняг. Ще се образува и снежна завивка. По проходите и в Североизточна България ще има снежни виелици и ще се образуват преспи, оповестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

В по-голямата част от страната предизвестието е от първа степен - жълт код, а за областите Смолян, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, София област, Ловеч и Габрово - от втора степен - оранжев код. Очакват се обилни превалявания със сумарни количества сред 20-35 литра на квадратен метър, а в Предбалкана и в Рило-Родопската област - до 40-60 литра на квадратен метър. Най-слаби ще са преваляванията по поречието на Дунав - до 10 литра на квадратен метър.

Валежите ще не престават и през нощта против понеделник.

За 28 феврури Национален институт по метеорология и хидрология издава предизвестие за обилни превалявания и мощен вятър. В 12 области в Централна и Източна България е в действие жълт код код за снеговалежи и за формиране на нова снежна завивка - до 15-20 сантиметра. Ще духа и мощен североизточен вятър, ще има също условия за преспи и навявания. В областите Бургас, Варна и Добрич е в действие оранжев код за на следващия ден. Там ще духа краткотрайно плевел североизточен вятър и също ще има обилни снеговалежи, по крайбрежието ще вали най-вече дъжд, осведомят метеоролозите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР