Националният иновационен фонд за финансиране на проекти за научно развойната

...
Националният иновационен фонд за финансиране на проекти за научно развойната
Коментари Харесай

Бюджетът на Националния иновационен фонд е 5 млн. лева

Националният иновационен фонд за финансиране на планове за научно развойната и иновационната активност е с бюджет от 5 млн. лева.за тази година. Средствата са напълно държавни и помощта е безплатна. Това изясни изпълнителният шеф на организацията Бойко Таков по време на форума Business & Finance 4.0, „ Бизнес финансиране и достъп до капитали “.

„ Вслушваме се в потребностите на бизнеса, когато създаваме индикативната стратегия за съответния интервал. “, разяснява Таков и добави, че тя ще е подготвена до седмици с директното присъединяване на сътрудници от заинтригуваните страни, които са дали рекомендации и препоръки за актуализирането й.

Представена беше още настоящата ваучерна скица по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ за даване на услуги за издаване на скъпи бумаги на дребни и междинни предприятия.

„ Вече имаме един бенефициент, който получи ваучер за 50 хиляди лева Това е софтуерен стартъп, което по самобитен метод акцентира стремежът ни да подадем ръка и на младите бизнеси и на фирмите от ИКТ бранша. “, акцентира още Таков.

„ Търговските задачи, панаирите и бизнес делегациите са измежду дейностите, с които организацията поддържа предприятията. Само за последните 12 месеца екипът ни е оказал помощ на съвсем 1800 предприятия да намерят нови задгранични сътрудници и да разширят активността си зад граница. Широка е палитрата от прилаганите ограничения в поддръжка на експортната активност на компаниите – от даване на информация и съвещания за задгранични пазари и за подобаващи задгранични сътрудници, бизнес конгреси в страната, търговски задачи и бизнес делегации зад граница до проведени фирмени участия на интернационалните изложения в страната и чужбина. “, сподели още специалистът.

Анализите на резултатите от използването на тези ограничения демонстрират, че сред 70% и 90% от компаниите, които вземат участие в промоционалните прояви, подписват контракти с задгранични сътрудници.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР