Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години

...
Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години
Коментари Харесай

Девойките до 17 години завършиха 9-и на Европейското в Грузия

Националният хандбален тим на България за девойки до 17 години приключи на предпоследното 9-о място на Европейско състезание за тази възраст в Грузия. Воденият от треньорката Петя Панчева отбор надигра Латвия с 33:24 (13:13) в мача за 9/10-о място на шампионата, игран през днешния ден сутринта в залата на Двореца на спорта в Тбилиси.

Това беше и единствената победа за българските девойки на шампионата. България позволи 4 загуби в предварителната си група на шампионата – 20:37 от Фарьорски острови, 20:30 от Украйна, 30:39 против Гърция и 16:44 против Сърбия.

Младите латвийки започнаха по-добре срещата и поведоха в резултата, до момента в който българките съумяха да изравят едвам в 29-та минута на първото полувреме за 13:13 на почивката. През втората част българските девойки съумяха да извърнат резултата в своя изгода и да завоюват с безапелационното 33:24.

Над всички за България още веднъж беше Мари Томова със страхотните 14 гола за успеха. Въпреки това, за най-полезна състезателка от отбора беше определена Василена Шомова, която се регистрира с 4 попадения за триумфа. За отбора на Латвия Анна Станкевица и Патриция Прузе осъществиха по 6 гола, като втората беше избрана и за най-полезна състезателка.

" Не играхме добре през първото полувреме, само че във втората част подобрихме играта си в отбрана и в атакаа. Спечелихме мача, само че би трябвало да работим още доста, с цел да подобрим представянето си ", сподели треньорката на България Петя Панчева след мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР