Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години

...
Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години
Коментари Харесай

Девойките до 17 години с втора тежка загуба на Европейското в Грузия

Националният хандбален тим на България за девойки до 17 години записаха втора тежка загуба на Европейско състезание за тази възраст в Грузия. След вчерашното 20:37 от Фарьорски острови, през днешния ден воденият от треньорката Петя Панчева отбор падна и от Украйна с 20:30 (9:12) във втория си мач от предварителна Група А на шампионата, игран през днешния ден в Двореца на спорта в Тбилиси.

Така българските девойки са на последното 5-о място във краткотрайното класиране без победа досега и без шансове за полуфиналите. Украйна пък записа втора поредна победа и резервира действителна опция да се класира за финалната четворка на шампионата. Утре (6 август) е почивен ден на шампионата, а в сряда (7 август) България ще играе с тима на Гърция, който също е без триумф до в този момент. Срещата е още веднъж от 11,00 часа българско време.

В началото на първото полувреме българките взеха самодейност и поведоха с 5:3, само че Украйна незабавно обърна до 6:5 в своя изгода до 12-а минута. От тук нататък разликата единствено се усилваше. Последваха цели 11 минути, в които България не съумя да вкара нито един гол. Все отново, почивката пристигна при 12:9 за украинките. През втората част Украйна съумя да резервира преднината си и дори да я усили. От друга страна българките бяха повлияни от аления картон на лидерката си Мари Томова. Така Украйна без проблеми завоюва с безапелационното 30:20.

Над всички за България бе Мари Томова със страхотните 12 гола и закономерно бе определена за най-полезна състезателка от отбора, само че и нейните старания не бяха задоволителни за триумф. За тима на Украйна Анастасия Бондаренко и Анна Хававка осъществиха по 6 попадения за успеха, като първата беше оповестена и за най-полезна състезателка.

" Мисля, че дадохме всичко, което можехме в мача. Играхме добре в отбрана и в офанзива. Съперничките ни обаче доста положителни, оправиха се чудесно във всички детайли и може би по тази причина ни биха ", съобщи Томова след мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР