Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години

...
Националният хандбален отбор на България за девойки до 17 години
Коментари Харесай

Девойките до 17 години започнаха с разгромна загуба на Европейското в Грузия

Националният хандбален тим на България за девойки до 17 години стартира с разгромна загуба присъединяване си на Европейско състезание за тази възраст в Грузия. Воденият от треньорката Петя Панчева отбор беше отвеян от мощния състав на Фарьорски острови с 20:37 (12:18) в първия си мач от предварителна Група А на шампионата, игран през днешния ден в Двореца на спорта в Тбилиси.

Българските девойки почиваха в първия ден на шампионата през вчерашния ден, до момента в който младите хандбалистки на Фарьорски острови остъпиха на другия любимец в групата - Сърбия с 26:30. Утре (5 август) България ще играе с тимът на Украйна, който през вчерашния ден победи доста мъчно Гърция с 19:18, а през днешния ден почива. Фарьорските острови ще излязат против гъркините, които пък през днешния ден позволиха второ проваляне - 13:24 от Сърбия. Срещите са надлежно от 11,00 часа българско време.

Островитянките поведоха още от първите секунди на мача и до 15-а минута на първото полувреме резултата беше 13:3 в тяхна изгода. Последва лек спад в играта им, което разреши на България да се отдръпна на почивката с пасив от 12:18. През втората част Фарьорските острови изцяло направляваха играта, усилиха разликата и завоюваха с разгромното 37:20.

Най-резултатна за България беше Стефани Петрова с 6 гола и закономерно бе определена за най-полезна състезателка от отбора. Анита Костадинова добави още 5 попадения. За тима на Фарьорски острови Елза Егхолм и Яна Митун осъществиха 9 и 8 гола за успеха, като първата беше оповестена и за най-полезна състезателка.

" Не играхме добре в отбрана. Допуснахме доста неточности и в офанзива. Ще работим по-усърдно и ще се опитаме да дадем най-хубавото от себе си в идващия си мач ", сподели след мача треньорката на България Петя Панчева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР