Националният футболен тим на Алжир зарадва своите фенове още в

...
Националният футболен тим на Алжир зарадва своите фенове още в
Коментари Харесай

Марез блесна за Алжир при комфортен успех срещу Кения

Националният футболен отбор на Алжир зарадва своите почитатели още в първия си мач от шампионата за Купата на африканските народи, провеждаш се в Египет. В дуел от трета група " пустинните лисици " надиграха безпроблемно Кения с 2:0, като и двата гола бяха маркирани в края на първото полувреме.

Въпреки че не създаваха доста рискови положения преди да поведат в резултата, алжирците не бяха обезпокоени доста от съперника си в нито един интервал от дуела, а през втората част даже икономисаха сили за идните си тествания.
Снимка: Getty Images
Футболистите на селекционера Джамел Белмади поеха стабилен надзор над мача, повеждайки в 34-ата минута. Точен от дузпа бе централният нападател Багдад Бунеджа, който вкара 45 попадения в едвам 30 мача за клубния си отбор " Ал Сад " от Ката през миналия сезон. Наказателният удар бе отсъден за нарушавания против десния бек Юсеф Атал, който впечатли с отличен пробив по фланга.
Снимка: Getty Images
Само две минути преди почивката възможностите на Кения за положителна развръзка до края се изпариха. Беннасер се освободи наоколо до аутлинията и върна топката към капитана Рияд Марез, който вкара 11-и гол с екипа на националния отбор в кариерата си.

Само след четири дни Алжир излиза за втория си мач от конкуренцията, срещайки огромния си конкурент в групата - Сенегал, който по-рано в неделния ден надигра Танзания с 2:0.
Фаворитът Сенегал започва с хубав гол и победа в Купата на африканските народи "Лъвовете от Теранга " без проблеми против Танзания
" Пустинните лисици " непременно желаят да се показват мощно в Египет, с цел да се реваншират на своите сънародници за пропуснатото международно състезание през 2018 година

Алжир има единствено един успех с Купата на Африка в историята си - през 1990 година, а от този момент насам единствено един път в 10 участия доближава до етапа на полуфиналите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР