Националният фестивал Листопад на спомените - Варна 2018 ще се

...
Националният фестивал Листопад на спомените - Варна 2018 ще се
Коментари Харесай

Във Варна започва националният фестивал Листопад на спомените

Националният фестивал " Листопад на спомените - Варна 2018 " ще се организира от 19-и до 21 октомври в зала " Конгресна “ на Двореца на културата и спорта. В тазгодишното издание присъединяване ще вземат 148 колектива и 74 самостоятелни реализатори от цяла България, както и гостуващи сформира от Украйна.

Над 1600 реализатори в над 223 театрални прояви  ще се състезават  в шест категории - градски и известни песни, достоверен фолклор, обработен фолклор, класическо и школувано пеене, авторски песни от всички категории и художествено слово.

Откриването ще бъде в петък, 19-ти октомври, от 17 ч. По време на трите фестивални дни ще има по три концерта, започващи от 9.00, 14.00 и 17.00 ч. В неделя от 14.30 ч. ще бъде показан и поетичният алманах " Листопад на спомените ". Официалното закриване ще бъде на 21-ви октомври, от 17.00 ч., с рецитал. В 18.00 ч. стартира концерт на най-хубавите колективи, взели участие във фестивала. Веднага след него ще бъдат връчени премиите на отличените участници. Съпътстваща демонстрация на фестивала е изложба-базар на " Задругата на майсторите на националните занаяти " и галерия.

Събитието се провежда от Областен и Общински съюз на пенсионерите - 2004, Фондация " Листопад на спомените, Варна ", в партньорство с Община Варна и Двореца на културата и спорта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР