Националният етнографски музей ще създаде образователен център, като част от

...
Националният етнографски музей ще създаде образователен център, като част от
Коментари Харесай

Националният етнографски музей открива образователен център за деца

Националният етнографски музей ще сътвори учебен център, като част от дарителската акция " Опознай традициите, с цел да обикнеш народа си! ", оповестява Българска национална телевизия. Целта на плана е да подкрепи децата в образованието им по история, география и човек и общество. За ремонт, съоръжение и обзавеждане на центъра обаче са нужни 78 000 лв..

" Самодива ", " Кукер " и " Малък дракон ". Това не са герои от националните приказки, а зали от просветителния център. Три някогашни фондохранилища ще се трансфорат в съвременно и приветливо място.

Това е една от стаите на бъдещия учебен център тук в Националния етнографски музей. Тя ще се споделя " Малък дракон " и ще образова и забавлява най-малките гости.

Вероятно най-интересно ще бъде измислянето на национална приказка от самите деца, които ще влизат и в ролята на героите. А техните родители ще опознават занаятите на грънчари, месари и тъкачи, ще създават украшения, ще плетат дантели и ще подготвят обредни хлябове.

„ Това е една опция музеят да се обживи, да не е единствено да влезеш, да разгледаш една статична експозиция, а в противен случай, ти да си участник и да създадеш с ръцете си нещо от глина, някое ядене, децата да развихрят въображението си, да вземат участие интензивно при една игра, и едно неофициално обучение ", разяснява арх. Ирина Аргирова.

Образователният център ще заема 80 кв. метра от площта на музея. В топло време ще се разрасне и навън. Очаква се той да проработи до края на годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР