Националният етнографски музей предлага в Деня на детето артистични инсталации

...
Националният етнографски музей предлага в Деня на детето артистични инсталации
Коментари Харесай

Националният етнографски музей предлага артистични инсталации с формата на сърце за 1 юни

Националният етнографски музей предлага в Деня на детето артистични съоръжения с формата на сърце. Те са част от изложбата  " Обичай! Създавай! Споделяй! Въвличай! " на проектант Александра Бабунска.

Историята на плана стартира предходната година по улиците на Варна с концепцията хората да бъдат въвлечени в основаването на по-добра градска среда, споделя проектант Бабунска:

" Проектът е учреден на споделеното основаване и дружно с хората, които се включиха, ние създадохме дружно шест артистични съоръжения, които са във формата на сърце, което е знак на плана. Всъщност ние с тези артистични съоръжения се опитваме да покажем по доста явен и елементарен за разбиране метод на повече хора, че градската среда е споделена отговорност. Споделяйки удоволствието от това да творим дружно, ние се опитваме да предизвикваме повече хора да се отнасят с обич към града си и по този метод да въздействат за неговата позитивна промяна. Основното нещо, което желаеме да покажем, е, че всяка една огромна картина в действителност се състои от доста дребни дейности и стига да има задоволително хора, които да вършат тези стъпки, тази картина става допустима. Правим го по метод, наличен за най-малките, само че поканата е отправена към всички ".

Изложбата ще остане в Националния етнографски музей до 17 юни. Нейни уредници и куратори са Анатолий Радев и Дария Василева, известни като АНДАРИ.

В събота и неделя - на 2 и 3 юни - от 11.00 часа в границите на плана " Обичай! Създавай! Споделяй! Въвличай! " ще бъдат проведени работилници, в които посетителите ще могат да основат нова апаратура с втъкани знаци на чипровските килими.

От звуковия файл можете да чуете цялото изявление с проектант Александра Бабунска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР