Националният ден на киното се завръща с билети за кино за $4

...
Ако не сте гледали някои от най-горещите блокбастъри на лятото,
Коментари Харесай

Ако не сте гледали някои от най-горещите блокбастъри на лятото, няма време като настоящето.

Неделя е вторият годишен Национален ден на киното. В повече от 3000 участващи киносалона в цялата страна цената на билет за кино е само $4. Последният път, когато средният билет за кино е бил на толкова ниска цена, беше през 1989 г., според данни от проучване на Националната асоциация на собствениците на театри. Миналата година средната цена на билета беше 10,53 долара.

Театрите работят, за да възвърнат позициите си след пандемията. Летни хитове като „Барби“ помогнаха за увеличаване на продажбите, като AMC отбеляза най-високата си посещаемост за тримесечие от 2019 г. Но веригата киносалони AMC Entertainment Holdings Inc все още е задлъжняла с милиони и продължаващата стачка на холивудските актьори и писатели доведе до скърцане на филмовата продукция до спиране. Националният ден на киното може да даде тласък на театралния бизнес.

Миналогодишният Ден на киното, когато билетите бяха само $3, привлече 8 милиона участници и събра $23,8 милиона в боксофиса, 103% скок спрямо предния ден.

Cinema Foundation, организацията с нестопанска цел, която оглавява инициативата, казва, че Денят на киното е стимулирал дългосрочното посещение на театър. В доклад, публикуван по-рано тази година, фондацията установи, че „почти 60% от анкетираните присъстващи (казаха), че се връщат на кино по-често след Националния ден на киното“.

Тази година първите пет филма, завладяващи публиката, са „Blue Beetle“, „Barbie“, „Oppenheimer“, „Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem“ и „Strays“.

“Blue Beetle” и “Barbie” се разпространяват от компанията майка на CNN, Warner Bros. Discovery.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР