Националният боен самолет на Турция се нарича KAAN обяви президентът

...
Националният боен самолет на Турция се нарича KAAN обяви президентът
Коментари Харесай

Ердоган извади боен изтребител пето поколение

Националният военен аероплан на Турция се назовава " KAAN " разгласи президентът Реджеп Ердоган през днешния ден, който означи, че Турция ще бъде една от петте страни, произвеждащи военни самолети от пето потомство, съобщи БГНЕС.

" Това е исторически ден за турската авиация. " Хюркуш " и националният военен аероплан " KAAN ", едно от най-големите достижения на отбранителната промишленост, се движеха дружно по пистата ", съобщи президентът по време на програмата " Векът на бъдещето " в Анкара.

" Хюркуш " е образователен аероплан турско произвеждане, който скоро ще се причисли към военновъздушните сили на страната.



" Ще разположим " Хюрджет " и на нашия самолетоносач " Анадолу ". " Хюрджет " ще може отчасти да размени нашите F-16, като го оборудваме с нашите оръжия и радари ", сподели Ердоган.

" Хюркуш ", който започнахме да произвеждаме за другарски и съюзнически страни, към този момент се трансформира в интернационална платформа. Скоро ще доставим първите артикули на Нигер и Чад ", изясни президентът на Турция.

След няколко години Турция ще приключи всички проби и ще даде " KAAN " на своите военновъздушни сили.

Планирано е изтребителят да извърши първия си полет през 2025 година и да се причисли към турските Военновъздушни сили през 2029 година

İstikbal, gök vatan, millî muharip uçağımız KAAN!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР