Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели пълен комплект

...
Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели пълен комплект
Коментари Харесай

Ансамбълът събра пълен комплект медали в Минск

Националният отбор на България по художествена гимнастика завоюва цялостен комплект медали от извършения през уикенда шампионат за Световната купа в Минск (Блрс). В петък и събота възпитаничките на Весела Димитрова извоюваха сребро в многобоя, а на финалите в неделя завоюваха бронз за осъществяването с пет топки и злато с три обръча и два чифта бухалки.

В състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова тимът ни изигра доста мощно съчетанията си още в първите два дни, само че някои необясними оценки на съперничките лишиха нашите от купата и в многобоя. Композицията с топки беше оценена с 28.850 т., а тази с обръчи и бухалки - с 28.800, и по този начин грациите събраха общ брой от 57.650. Шампион стана отборът на Русия, който макар множеството неточности и даже рухване на състезателка натрупа 59.050 т. (29.200 + 29.850), а трети се подредиха домакините от Беларус с 57.450 т. (28.750 + 28.700).

Неделните финали при ансамблите започнаха с осъществяванията с пет топки и българките още веднъж бяха безгрешни. Въпреки извънредно високата оценка от 29.450 т. обаче националките се подредиха едвам трети, защото със същия резултат, само че по-висока оценка за осъществяване (8.750 против 8.650) втори станаха рускините, а първо място зае Италия с 29.800 т.

Едва в заключителното съревнование за шампионата нашите стигнаха до най-високото ходило на почетната стълбичка, откакто шеметното им осъществяване с три обръча и четири бухалки бе оценено с 28.600 т. Призовата тройка допълниха Беларус (28.450) и Украйна (28.100).

" Съдийство ли е, знамение ли е на купата в Минск?! - възмути се президентът на федерацията (БФХГ) Илиана Раева във Facebook. - Българският отбор е неосъществим на този стадий! Оценките ли? Те са за полемика на друго място, пред други хора. "

В самостоятелната конкуренция в Минск Боряна Калейн се подреди 6-а в многобоя и откри място в три от финалите на обособените уреди, до момента в който Невяна Владинова се класира 13-а и не се появи на килима в неделя. Вчера Калейн се показа най-добре с топка, завършвайки на 4-то място с оценка 22.550. Три златни медала завоюва Дина Аверина (Рус) - с топка, бухалки и лента, а един взе Линой Ашрам (Изр) - с обръч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР