Националния отбор по олимпийско карате за мъже и жени ще

...
Националния отбор по олимпийско карате за мъже и жени ще
Коментари Харесай

Четирима състезатели по карате ще проведат лагер на Белмекен

Националния тим по олимпийско карате за мъже и дами ще организира лагер на високопланинската база Белмекен от на следващия ден до 2 юни, оповестиха за Българска телеграфна агенция от БНФК. В лагера ще вземат участие състезателите Ивет Горанова, Александра Стублева, Стефан Петков и Васил Ривов, които се приготвят за олимпийските квалификационни шампионати за Игрите в Токио през 2021 година. Спортистите ще бъдат водени от треньорите в националния тим Ангел Ленков, Борислав Иванов и Марин Маринов, както и от кондиционния треньор Слави Топузов.

Българската национална федерация по карате работи със Сенсей Антонио Олива, който е поканен като съветник в централа, с цел да способства за усъвършенстването на националните състезатели по пътя към Олимпийските игри в Токио. През последните две години треньорът организира няколко семинара на българския народен тим по карате.

Антонио Олива е един от основоположниците на бойните изкуства в Европа и международен водач в образованието и преподаването на " спортни тактики " и " прочувствени импулси " в спортния пердах. Автор е на голям брой проучвания, изявления и книги за бойните спортове. Повече от 40 години той има принос за образованието на най-забележителните треньори и състезатели от международна класа. Испанецът е пътувал допълнително от 95 страни на 5 континента, с цел да съобщи своите умения на състезателите по карате.

Олива е първият испански първенец по карате (1970-1974) за пет следващи години. През 1975 година е назначен за механически шеф треньор на испанския народен тим. Под неговото управление Испания минава от безспорна анонимност до спечелването на 11 медала на Световното състезание по карате през 1980 година. През 1974-а той открива лична школа по бойни изкуства в Мадрид и стартира да преподава на национално и интернационално равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР