Националните стачни комитети на КНСБ и Конфедерация на труда "Подкрепа"

...
Националните стачни комитети на КНСБ и Конфедерация на труда "Подкрепа"
Коментари Харесай

КНСБ и КТ Подкрепа ще координират обща стачка заради болничните

Националните протестни комитети на КНСБ и Конфедерация на труда "Подкрепа " ще проведат през днешния ден взаимно съвещание. На него ще бъдат разисквани бъдещите общи дейности на двата синдиката по отношение на предлагането на ръководещата коалиция първият ден от болничните да не се заплаща от работодателите от 1 януари 2020 година и да остава за сметка на работещите.

Очаква се двата синдиката да заявят подготвеност за обща стачка в края на ноември, в случай че ръководещите не отдръпват предлагането си за болничните.

От КТ "Подкрепа " още в края на предходната седмица оповестиха желанието си да изоставен тристранния съвет, както и подготвеност за народен митинг. На 18 ноември президентът на синдиката Димитър Манолов разгласи пред Българска национална телевизия, че е разговарял по телефона с премиера Бойко Борисов и му съобщил причините си. Манолов обаче прикани членовете на "Подкрепа " да останат в подготвеност за стачка.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров събра ръководителите на главните федерации поради растящото напрежение измежду работещите. Той разгласи желанието си да свика тристранния съвет и съобщи подготвеност правата на служащите да бъдат предпазени.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР