Националните отбори на Мексико и на САЩ станаха първите сигурни

...
Националните отбори на Мексико и на САЩ станаха първите сигурни
Коментари Харесай

Мексико и САЩ са първите участници в Топ 6 на Премиър 12

Националните тимове на Мексико и на Съединени американски щати станаха първите сигурни участници във втората фаза на международното състезание по бейзбол " Премиър 12 ". " Ацтеките ", намиращи се на 6-о място в ранглистата на международната конфедерация (WBSC), и американците, които са №2 в класацията, заеха първите две места в група А в Гуадалахара (Мекс).

Домакините на ст. " Чарос де Халиско " в предградието Сапопан завоюваха всичките си три мача, надигравайки поредно Доминиканската република с 6:1, Съединени американски щати с 8:2 и Холандия с 10:2. Европейските първенци, които са №8 в света, пък записаха три провали и напуснаха безславно шампионата. За " Тим USA " решителен се оказа триумфът с 10:8 в директния мач с №12 Доминикана, който остави карибския тим на трета позиция в крайното класиране.



Сега отборите на Мексико и на Съединени американски щати отпътуват за Япония, където ще чакат да научат противниците си в Топ 6 на " Премиър 12 ". Те ще станат известни след изиграването на мачовете в другите две групи от първата фаза – група В (Тайван, Япония, Венецуела, Пуерто Рико) в Тайчун и Таоюан (Тайв) и група С (Корея, Куба, Австралия, Канада) в Сеул (Кор).

Участниците във втората фаза ще влязат с резултата против противника си в групата, т.е. Мексико стартира с актив 1-0, а Съединени американски щати – с 0-1. Първите два отбора в окончателното нареждане на Топ 6 ще се класират за финала за международната купа в Токио (Яп), а третият и четвъртият ще се срещнат в мача за бронзовите медали.



Второто издание на шампионата на планетата във формат " Премиър 12 " има статут и на олимпийска подготовка, като два тима ще се класират за игрите в Токио '20. Квоти за първия бейзболен шампионат под петте преплетени кръга след Пекин '08 ще получат най-предно приключилият тим от зона " Америка " и най-предно приключилият тим от зона " Азия-Океания " (с изключение на Япония).

РЕЗУЛТАТИ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА " ПРЕМИЪР 12 " 2019

Група А
" Чарос де Халиско ", Гуадалахара (Мекс)

2 ноември
Съединени американски щати - Холандия 9:0
Мексико - Доминиканска република 6:1 (6 ининга, дъжд)

3 ноември
Холандия - Доминиканска република 4:14 (7 ининга)
Съединени американски щати - Мексико 2:8

4 ноември
Доминиканска република - Съединени американски щати 8:10

5 ноември
Мексико - Холандия 10:2

КЛАСИРАНЕ

1. Мексико
3
0 1.000
2. Съединени американски щати
2
1.667 3. Доминикана
1
2
.333 4. Холандия 0 3.000

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР