Националните отбори на Италия и Испания изиграха един от най-зрелищните

...
Националните отбори на Италия и Испания изиграха един от най-зрелищните
Коментари Харесай

Италия стана първият финалист на UEFA EURO 2020

Националните тимове на Италия и Испания изиграха един от най-зрелищните мачове на UEFA EURO 2020! " Адзурите " станаха първият финалист в шампионата, откакто надиграха с общ резултат от 5:3 след осъществяване на дузпи (1:1 в постоянното време и продълженията) отбора на Испания в първия 1/2-финален конфликт на UEFA EURO 2020, предава. 

Федерико Киеза откри в 60-ата, само че Алваро Мората изравни в 80-ата минута. При ролетката на дузпите испанците направиха два пропуща, а решаващият миг бе спасяването на Джанлуиджи Донарума след удар от бялата точка на Мората в предпоследната дузпа. 

И двата тима желаеха успеха и имаха своите шансове в постоянните 90 минути. " Ла хала " владееха самодейността през по-голямата част от дуела, само че разрешиха на италианците да поведат в резултата, а Мората съумя да изравни. В продълженията умората си сподели думата и по този начин се стигна до дузпите. Там Локатели и Олмо направиха по един пропуск първоначално, а Донарума хвана решителната дузпа на Мората. Жоржиньо пък прати " адзурите " на край след извънредно невъзмутимо осъществяване в последния углавен удар.

Във финала, който е тази неделя (11.07), Италия ще играе с спечелилия от втория 1/2-финал между отборите на Англия и Дания. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР