Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус няма да получат

...
Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус няма да получат
Коментари Харесай

МОК не покани Русия и Беларус за Париж 2024

Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус няма да получат предложения за присъединяване на Париж 2024. Това разгласи президентът на МОК Томас Бах във френската столица.

Бах имаше среща с представители на олимпийското придвижване във връзка оставаща една година до игрите.

„ За мене е голяма чест да поканя спортистите от целия свят тук, в Париж, във Франция, с цел да отбележим спортните достижения под мотото „ По-бързо, по-високо, по-силно “, съобщи Томас Бах. „ Затова и през днешния ден МОК ще изпрати публични предложения до 203 Комитета от целия свят. Аз ще имам опцията да връча персонално поканите на девет национални олимпийски комитета и на тима на бежанците. Това е протоколна, само че алегорично доста значима гала. Фундаменталната концепция на Олимпийските игри е спокойно състезание. Преди три хиляди години гръцката цивилизация сервира този подарък на човечеството. След това барон Пиер дьо Кубертен основа МОК и възроди Олимпийските игри в този тип, който ние през днешния ден назоваваме модерни. А Париж е тяхната татковина “, сподели Бах.

През март изпълнителният комитет на МОК предложи съветски и беларуски спортисти да бъдат допускани с безпристрастен статут. И то единствено такива, които не поддържат войната, която Русия води против. Същото се отнася и за спортисти, които не съставляват опасност за сигурността.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР