Националната здравноосигурителна каса ще се лицензира като застраховател, така че

...
Националната здравноосигурителна каса ще се лицензира като застраховател, така че
Коментари Харесай

Министър Ананиев: НЗОК ще се лицензира като застраховател

Националната здравноосигурителна каса ще се лицензира като осигурител, тъй че да има всички условия за конкуренция с останалите фондове. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на парламентарния надзор, съобщи Дарик. Минитър Ананиев дава отговор на депутатско запитване за типа на Националната здравноосигурителна каса и новите финансиращи субекти в националната здравна система - осигурителни фондове или застрахователни сдружения в оферти нов модел на опазването на здравето.

Здравната каса ще бъде равносилен сътрудник с всички останали фондове, заключи Ананиев. Той добави, че при оферти нов модел е употребена практиката на съвсем всички европейски страни, в които има многофондово финансиране.

Основната цел на показания модел е да дава право на избор на пациента кой да ръководи здравните му вноски, къде да се лекува при най-хубавите условия на територията на страната, цялостна осведоменост за обсега и цените на медицинските услуги и медикаментите. Целта е да се вкара подобен модел, който да обезпечава надзор върху качеството на услугите и да подсигурява досегаемост и финансова резистентност, сподели Ананиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР