Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отново превежда по-малко пари на лечебните

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отново превежда по-малко пари на лечебните
Коментари Харесай

НЗОК оряза парите на болниците за април

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) още веднъж превежда по-малко пари на лечебните заведения, като по този начин основава предпоставки за нови прояви на неодобрение измежду здравното съсловие. За това се предизвестява в писмо от Българския лекарски съюз (БЛС) до шефа на НЗОК проф. Камен Плочев: “До УС на БЛС бяха отправени редица сигнали от реализатори на болнична здравна помощ, най-вече общински лечебни заведения, че за активност м. април 2018 са им разпределени занижени и незадоволителни месечни стойности ”, се споделя в документа, подписан от ръководителя на УС на БЛС доктор Венцислав Грозев.

От там сигнализират, че с дейностите си “НЗОК още веднъж основава условия за демонстрация на неодобрение от изпълнителите, макар постигнатите договорености в рамковия контракт ”.

Според информацията, първи за възможните нови дефицити са дали сигнали следните лечебни заведения: МБАЛ Карлово, МБАЛ Гоце Делчев, МБАЛ Чирпан, МБАЛ Троян, МБАЛ Казанлък и други От Българския лекарски съюз упорстват още веднъж за преразглеждане и увеличение на избраните от Надзорния съвет на НЗОК месечни стойности на лечебните заведения за болнична помощ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР