Националната здравноосигурителна каса ще се лицензира като застраховател, така че

...
Националната здравноосигурителна каса ще се лицензира като застраховател, така че
Коментари Харесай

Здравната каса ще се лицензира като застраховател

Националната здравноосигурителна каса ще се лицензира като осигурител, тъй че да бъде конкурентоспособна по отношение на останалите фондове, разгласи здравният Кирил Ананиев по време на парламентарния надзор. Той дава отговор на депутатско запитване за типа на Касата и новите финансиращи субекти в здравната система - осигурителни фондове или застрахователни сдружения в оферти нов модел на опазването на здравето.

"При оферти нов модел е употребена практиката на съвсем всички европейски страни, в които има многофондово финансиране. Основната цел на показания модел е да дава право на пациента да избира кой да ръководи здравните му вноски, къде да се лекува на територията на страната, цялостна осведоменост за обсега и цените на медицинските услуги и медикаментите. Целта е да се вкара подобен модел, който да обезпечава надзор върху качеството на услугите и да подсигурява досегаемост и финансова резистентност ", сподели Ананиев.

Министерството на здравеопазването ще дефинира медицинските стандарти, надзор върху медицинските действия и тяхното качество посредством Изпълнителна организация "Медицински контрол ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР