Националната здравна служба (НЗС) заяви, че е на ръба на

...
Националната здравна служба (НЗС) заяви, че е на ръба на
Коментари Харесай

Натискът върху здравната система във Великобритания се засилва с наближаването на зимата

Националната здравна работа (НЗС) съобщи, че е на ръба на претоварването на доста места във Англия и напрежението единствено ще се ускорява с наближаването на зимата, съобщи Ройтерс.

Вчера Англия заяви за 233 умряли в границите на 28 дни с позитивен тест за Covid-19, което по публични данни е най-високият брой от март. Общият брой на новозаразените е 43 738 - най-високият в Европа.

Премиерът Борис Джонсън отстрани съвсем всички ограничавания, въведени поради ковид в Англия и към момента не счита да вкарва ограничения, като да вземем за пример наложителното носене на маски, които са повсеместни в огромна част от Европа, а ги назовава " План Б ".

Но лекари показаха паники, че повишението на броя на приетите в болница, комбинирано с натиска върху НЗС от сезонни вируси, би могло да докара до неспособност на лечебните заведения да се оправят с дългите описи от чакащи и да действат обикновено.

Матю Тейлър, основният изпълнителен шеф на Конфедерацията на НЗС, прикани да бъдат въведени ограниченията от План Б като носенето на маски и работата от у дома, които биха предизвикали незначителни неудобства и биха помогнали за отбягване на рецесия.

" Здравната система е на ръба (...) в случай че бъде подложена на още напън, няма да можем да предоставяме равнището на обслужване, от което хората се нуждаят ", сподели той.

Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Куази Куартенг сподели, че следващ локдаун би бил неточност и не счита, че има огромна възможност скоро да бъдат въведени по-ограничени ограничения.

" Не считаме, че в този момент е времето за План Б ", сподели той. " Това, което се опитваме да създадем, е да накараме хората, които не са имунизирани, да се имунизират, да увеличим инжектирането с подсилваща доза ", добави Куартенг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР