Националната валута на Венецуела – боливарът, ще бъде демонимиран и

...
Националната валута на Венецуела – боливарът, ще бъде демонимиран и
Коментари Харесай

Венецуела деноминира националната валута

Националната валута на Венецуела – боливарът, ще бъде демонимиран и привързан с венецуелската криптовалута Petro. Това е се случа за пръв път в международната финансова сфера. Решението на венецуелския президент Николас Мадура влиза в действие на 20 август.

След деноминацията от копюрите на боливара ще бъдат отстранени 5 нули, оповестява изданието El Nacional. По думите на венецуелския президент обвързването на националната валута с криптовалутата ще спомогне за стабилизиране на локалния финансов пазар.

От януари 2017 година до януари 2018-а инфлацията в страната надвиши 4000%, а през февруари тя доближи 6000%. Тогава организация Bloomberg за четвърти път дефинира Венецуела за страната с „ най-нещастна” стопанска система в света.

През март президентът на Венецуела съобщи, че националната валута на страната е належащо да бъде деноминирано за подсилване на националната стопанска система. Предложението тогава беше смяната да бъде въведена на 4 юни, когато боливарът трябваше да загуби 3 нули.

На 24 юли Международният валутен фонд предизвести, че инфлацията на Венецуела може да доближи 1 000 000% до края на настоящата година, при изискване, че управляващите не трансформират финансовата политика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР